Aandoeningen uitgewerkt door fysiotherapeuten van Fysio Jansen

Op deze pagina worden verschillende aandoeningen besproken en de gewenste fysiotherapeutische behandeling ervan.

 

Wij schrijven over verschillende aandoeningen in begrijpelijke taal. Je kunt op deze pagina terecht voor het opzoeken van algemene informatie, of om alvast te kijken of jouw klachten in een specifiek patroon passen. Tot slot biedt deze pagina je de mogelijkheid om na jouw behandeling informatie terug te lezen.

Hoofdpijn Fysio Jansen Deurne

Vrijwel iedereen heeft het wel eens; hoofdpijn. Een grote groep mensen heeft het veel meer dan eens, dit kan diverse oorzaken hebben.

Nekpijn Fysio Jansen Deurne

Nekpijn kan erg vervelend zijn. In de meeste gevallen geeft het niet alleen lokaal klachten maar ook in de aangrenzende gebieden. Oorzaken kunnen uiteenlopend zijn, oplossingen dus ook.

Schouderklacht Fysio Jansen Deurne

We dragen in het leven allemaal onze eigen last op onze schouders. Soms figuurlijk, maar vaak ook letterlijk. Schouderklachten komen regelmatig voor. Oorzaken zijn uiteenlopend maar bijna altijd goed behandelbaar.

Sporten Fysio Jansen Deurne

Er kunnen diverse oorzaken aan het ontstaan van bovenarmklachten ten grondslag liggen.

Elleboogklacht Fysio Jansen Deurne

Repeterende bewegingen en langdurige druk zijn de meest voorkomende oorzaak voor het ontstaan van elleboogklachten. Het is dus niet voor niets dat steeds meer mensen hier last van hebben In een wereld waarin computers en andere schermen de boventoon voeren.

Polsklacht Fysio Jansen Deurne

Wie polsklachten heeft zal hier gedurende de dag veelvuldig aan herinnerd worden want veel alledaagse handelingen zijn dan pijnlijk. De meeste polsklachten zijn prima te behandelen.

Rugpijn Fysio Jansen Deurne

Rugpijn; wie kent het niet? Af en toe eens last hebben van je rug is niet zo erg, hooguit een reden om te luisteren naar je lichaam en een stapje minder te doen. Maar wat als die rugpijn chronisch is of zo heftig dat je niets meer kunt? In dat geval kan een fysiotherapeut veel betekenen.

Borstklachten l Oorzaak en behandeling l Fysio Jansen Deurne

De kans is groot dat je bij borstklachten als eerste denkt aan een vrouw. Toch kunnen mannen deze klachten net zo goed ontwikkelen.

Bekkenpijn Fysio Jansen Deurne

Een klacht die zowel voorkomt bij vrouwen als bij mannen is bekkenpijn. De oorzaken en lokalisatie kunnen uiteenlopend zijn, de klachten hangen vaak samen met rugklachten en zijn meestal goed te verhelpen.

Liespijn liesklachten Fysio Jansen Deurne

Liesklachten ontstaan vaak tijdens het sporten. In de meeste gevallen worden ze veroorzaakt door problemen met de spieren die op deze plek aangehecht zitten. Vanwege de lokalisatie zijn veel mensen terughoudend om met liesklachten naar de fysiotherapeut te gaan, maar dat hoeft echt niet.

Bekkenpijn Fysio Jansen Deurne

Heupklachten komen bijzonder veel voor en kunnen divers zijn van aard. Fysiotherapeutische behandeling vindt in veel gevallen plaats in samenspraak met een orthopeed.

Bovenbeenklachten Deurne Fysio Jansen

Bovenbeenklachten kunnen erg vervelend zijn. De spieren in dit gebied behoren tot de grootste in het menselijk lichaam. Een blessure hieraan kan dus grote gevolgen hebben.

Knieklacht Fysio Jansen Deurne

Met een knie kan van alles misgaan. Knieklachten komen dan ook veel voor en kunnen zeer verschillend van aard zijn. Wanneer iets echt kapot is, kan een fysiotherapeut dit natuurlijk niet oplossen maar in veel gevallen kan behandeling wél uitkomst bieden.

Onderbeenklachten Deurne Fysio Jansen

Wanneer je onderbeenklachten hebt ondervind je problemen tijdens het lopen die vaak erg beperkend zijn voor je dagelijkse bezigheden. Blijf niet te lang met klachten lopen, ze zijn vaak prima te behandelen met fysiotherapie.

Aandoeningen - Fysio Jansen

Enkelklachten Fysio Jansen Deurne

Enkelklachten zijn in veel gevallen sport-gerelateerd en acuut, maar kunnen ook sluipend ontstaan. Fysiotherapie kan een groot verschil maken met betrekking tot herstel.

Aandoeningen - Fysio Jansen

Fasciitis plantaris l Advies van de fysiotherapeut l Deurne Fysio

Onze voeten hebben heel wat te verduren. Ze dragen het lichaam tijdens vrijwel iedere activiteit. Het laat zich dus niet moeilijk raden dat voetklachten erg beperkend kunnen zijn in het dagelijks leven.

Aandoeningen - Fysio Jansen

Borstkanker Fysio Jansen Deurne

Wanneer je kanker hebt zal fysiotherapie niet het eerste zijn waar je aan denkt. Toch kan het van grote toegevoegde waarde zijn in de periode tijdens en na behandeling.

Lymfoedeem Fysio Jansen Deurne

Onder vaatlijden verstaan we alle aandoeningen aan de aders, slagaders en lymfevaten. Aandoeningen hieraan kunnen verstrekkende gevolgen hebben, fysiotherapeuten kunnen bijdragen aan het voorkomen van problemen en ondersteunen bij het verhelpen ervan.

Longproblemen Fysio Jansen Deurne

Het kan erg beangstigend zijn om ademhalingsproblemen te hebben. Ademen is van levensbelang. Er is dan ook veel aan gelegen om te (be)handelen wanneer er om welke reden dan ook een kink in de kabel komt.

Reuma Fysio Jansen Deurne

Reumatische aandoeningen kunnen zich op veel manieren manifesteren. Op de reuma zelf kan een fysiotherapeut geen invloed uitoefenen, op de ervaren klachten wel.

Hartrevalidatie Fysio Jansen Deurne

Het hart is een belangrijk orgaan in het lichaam, een hartslag is voorwaarde om te leven. Wanneer er iets met het hart gebeurt, kan hartrevalidatie worden ingezet.

Geriatrie Fysio Jansen Deurne

En dan zijn er natuurlijk nog een heleboel aandoeningen die zich niet beperken tot één regio of orgaan. Aandoeningen die van grote invloed zijn op het dagelijks leven, die niet te vatten zijn onder één van bovenstaande maar waar we je wel graag meer over vertellen. Omdat we er meer van weten, omdat we je erbij kunnen helpen.

Ouderen Fysio Jansen Deurne

Fysiotherapeuten zijn specialist in het behandelen van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Spieren liggen aan de basis hiervan. Iedereen heeft wel eens spierpijn, dat is niet erg. Maar wanneer je aanhoudende spierklachten hebt, is het goed om eens een fysiotherapeut te consulteren.