Last van borstklachten?

Heb je last van pijn op of aan de borst? Borstklachten kunnen erg vervelend zijn. Vaak is het ook beangstigend omdat de relatie snel wordt gelegd met een probleem aan het hart. Dit is lang niet altijd het geval. Borstklachten zorgen voor frequente klachten die beperkend zijn voor het dagelijks functioneren.

Borstklachten komen regelmatig voor. De klachten kunnen zich op verschillende manieren presenteren. Denk hierbij aan pijn die optreedt aan het borstbeen (sternum), bij de ribbenkast aan voorzijde, pijn in één of beide borsten of in de bovenrug. De pijn is vaak aanwezig bij het ademhalen, wat er voor zorgt dat de klacht de hele dag door te voelen is.

Borstklachten l Oorzaak en behandeling l Fysio Jansen Deurne

Oorzaken borstklachten

Er zijn verschillende aandoeningen bekend die borstpijn kunnen geven:

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Fysiotherapie bij borstklachten

Het behandelen van jouw borstklacht is uiteraard afhankelijk van de oorzaak. Het is in de meeste gevallen belangrijk om een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te creëren, provocerende bewegingen aanvankelijk te vermijden, mobiliteit, kracht en stabiliteit te vergroten en aandacht te besteden aan een optimale lichaamshouding. Daarnaast dient er ook aandacht besteed te worden aan de mentale gezondheid (in geval van stress). Bij de meeste borstklachten is het in beweging blijven het belangrijkste tijdens de behandeling. Blijf gedoseerd bewegen maar zorg ook voor voldoende rust na het bewegen. Wij gaan direct aan de slag met jouw blessure en zorgen voor de beste behandeling. Een afgestemd programma voor een goede en snelle revalidatie van jouw borstklachten.

Behandelingen die vaak toegepast worden bij borstklachten:

Heb je last van borstklachten die niet uit zichzelf overgaan? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. Samen met jou bekijken we of er een behandeling nodig is en welke behandeling het best bij jou past.

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Tenniselleboog - Fysio Deurne - Fysio Jansen