Fasciatherapie volgens Willie Fourie

Fasciatherapie

Bij Fysio Jansen wordt er een nieuwe behandeling toegepast voor patiënten met pijnklachten na trauma, operatie en/of bestraling. De Fasciatherapie volgens Willie Fourie!

Fasciatherapie richt zich op bindweefsel

De fascia is een bindweefsel dat als een dunmazig web alle structuren van het lichaam omsluit. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel zijn doorweven en omgeven door fascie. Het verbindt alles aan elkaar en maakt het lichaam tot een samenhangend, functionerend geheel. Als de fascia ontspannen is en goed voorzien van water kan het lichaam optimaal functioneren. De fascie zorgt er dan voor dat alles makkelijk beweegt, over elkaar glijdt. Het faciliteert dus alle bewegingen in het lichaam. Door beschadigingen van de fascia, een operatie en/of bestraling, stress, blessure of langdurige overbelasting kan de fascia onder spanning komen te staan, vast gaan zitten of minder soepel worden. Dit heeft direct gevolgen voor de doorbloeding en functioneren van het aangedane gebied. Wat zich bijvoorbeeld kan uiten in pijn en stijfheid. Het lichaam heeft een zelf herstellend vermogen en zal normaal gezien een dergelijke verstoring weer oplossen. Als dit niet gebeurt door onder andere littekenweefsel of fibrosering, kan het met behulp fasciatherapie alsnog herstellen volgens Willie Fourie.

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Willie Fourie expert fasciatherapie

Willie Fourie is een Zuid-Afrikaanse fysiotherapeut die wereldwijd zeer actief is in het wetenschappelijke netwerk over fascia. Hij heeft deze techniek ontwikkeld en is al jaren bezig met klachten verhelpen na borstkanker.

Het resultaat is vaak al na één behandeling merkbaar. De bewegingsbeperking is minder en de patiënt ervaart verlichting van de pijn. Ook wordt de lymfe beter afgevoerd. Bindweefseltechnieken hebben een positief effect op verslapte, slecht doorbloede huid, door een gunstige invloed op het lymfesysteem. Het versnelt het herstel van littekenweefsel postoperatief. Deze technieken worden pas na een volledige wondheling toegepast en starten heel voorzichtig.

Oedeemtherapeut David Jansen heeft de cursus bij Willie Fourie met veel enthousiasme gevolgd. De fasciatherapie is een waardevolle aanvulling op oedeembehandeling.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Slijmbeursontsteking Deurne - Fysiotherapie Deurne - Fysio Jansen