Verschillende fysiotherapie vormen worden verzorgt door Fysio Jansen 

U kunt bij ons terecht voor onder meer:

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens.

‘Triggerpoints’ zijn de medische benaming voor pijnlijke ‘spierknoopjes’. Deze punten blijken de meest voorkomende directe oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam. Triggerpointtherapie bestaat uit massage, oefentherapie en stretchoefeningen.

De geriatrie fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en mensen die vanwege hun leeftijd te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in de preventie van klachten.

Echografie door een fysiotherapeut helpt u om de reden van uw blessure of bewegingsklacht te achterhalen. Soms heeft u langdurige problemen bij bewegen die, ondanks behandeling, nog niet zijn opgelost. Of u wilt een objectieve en duidelijke diagnose van uw blessure.

Manuele lymfedrainage is een massagetechniek die valt onder oedeemtherapie. Opgehoopt vocht wordt daardoor afgevoerd, waardoor zwellingen afnemen. Na de stimulering van de vochtafvoer zwachtelt de oedeemtherapeut de behandelde ledematen. De zwachtels helpen voorkomen dat het vocht terugvloeit naar net behandelde weefsels

IASTM is een behandelmethode die snel groeit in populariteit te danken aan de effectiviteit en efficiency. De fysiotherapeut maakt gebruik van een set instrumenten om het littekenweefsel en de fasciale beperkingen in zachte weefsels te behandelen.

Oefentherapie is het oefenen, gericht op functieherstel van het bewegingsapparaat.
 Op basis van een persoonlijk oefenschema wordt individueel of in groepsverband getraind.

Het Mulligan concept is een mobilisatietechniek voor gewrichten. Toepassing van dit concept geeft vaak spectaculaire verbeteringen bij pijnlijke bewegingsbeperkingen die al wat langer aanwezig zijn. Het is een veilige en effectieve manier van mobiliseren.

Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spierenverzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij middels een apparaat hoogenergetische geluidsimpulsen worden toegediend aan het te behandelen gebied. De shockwaves stimuleren het zelfgenezend vermogen van het weefsel.

Bij flossband therapie gaat het om een intervalmethode die gebaseerd is op compressie en die bedoeld is om pijn te verminderen en de bewegelijkheid te verbeteren.

Een deep tissue massage is een krachtige massagevorm die een diepe uitwerking heeft op het lichaam. Tijdens deze massage gaat de aandacht vooral naar de spieren. Maar een Deep Tissue massage richt zich niet per se alleen op de spieren, maar vooral op het bindweefsel rondom uw spieren.

Dry Needling is een behandelmethode die wordt toegepast voor de behandeling van chronische pijn en myofasciale problemen. Zeer effectief bij stijfheid en pijn in de spieren.

Een nieuwe behandeling voor patiënten met pijnklachten na trauma, operatie en/of bestraling. De Fasciatherapie volgens Willie Fourie!

Heeft u weleens of vaker last van lichamelijke klachten waardoor u moeite heeft om uw werk uit te kunnen voeren? Dan is het voor u van belang om wellicht arbeidsfysiotherapie te kiezen.