Wat is Deep Tissue Massage?

Een deep tissue massage is een krachtige massagevorm die een diepe uitwerking heeft op het lichaam. Tijdens deze massage gaat de aandacht vooral naar de spieren. Maar een Deep Tissue massage richt zich niet per se alleen op de spieren, maar vooral op het bindweefsel rondom uw spieren.  

Wie heeft er baat bij een Deep Tissue Massage?

Zit je gedurende een langere tijd in een slechte houding of wellicht heeft u last van stress, zorgen, angst, ongerustheid of frustratie? Dan bent u onopgemerkt uw spieren aan het verkrampen! Ook kunt u last krijgen van bindweefsel i.c.m. lange autoritten of gebrek aan beweging. Het bindweefsel zorgt ervoor dat het zich tussen de spieren vormt, hiervan kunt u spierknopen, spierpijn of stijfheid ervaren. Indien dit voor komt, is het de moeite waard om het bindweefsel met een deep tissue massage los te masseren, zodat er weer meer ruimte vrijkomt en uw spieren soepeler worden.

Deep Tissue Massage Deurne Fysio Jansen

Bindweefsel wordt continu gevormd.

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Wat zijn de voordelen van deze massage?

Deze massage heeft verder ook nog andere voordelen. Het werkt goed tegen rode vlekken, je huid wordt er minder slap van en het is ook goed tegen huidveroudering of een rokershuid. Tijdens de massage wordt er aandacht gegeven aan het losmaken van bindweefsel en triggerpoints. Door de massage voelt u direct meer ruimte en ervaart u een diepere ontspanning.

Wat kun je verwachten bij een Deep Tissue Massage?

Bij deze massage zijn langzame maar krachtige en diepe bewegingen met vingers, duimen, vuisten, onderarm en/of elleboog aanwezig. Er zal diep gewerkt worden op de spieren. Waardoor de energiestroom geoptimaliseerd wordt en stress en spanning verminderen. Natuurlijk houden we altijd in de gaten of de massage niet te intens is. De massage is een krachtige massage om uw lichaam weer in balans te brengen. Echter, mag de massage niet als pijnlijk ervaren worden.

Resultaat van Deep Tissue Massage

De massage biedt vele gezondheidsvoordelen. Wanneer spieren continu verkrampt zijn, is de bloedsomloop en zuurstof plaatselijk geblokkeerd. Door middel van een deep tissue massage te ondergaan, helpt de blokkade op te heffen. Ontstekingen en emotionele spanning kunnen littekenweefsel en verklevingen veroorzaken. Deze massage heeft tot doel dit los te maken. Verder kan de massage bijdragen aan het herstel van sportblessures. Ook voor mensen met chronische stress is de massage aan te raden. Hierbij kunt u denken aan hoofdpijn, gespannen spieren, pijnlijke schouders, stijve nek, etc. De deep tissue massage geeft over het algemeen een grote verlichting van deze klachten.

Na deze massage is het aangeraden om heel veel water te drinken. Er kunnen namelijk opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt uw lichaam om de afvalstoffen kwijt te raken.

Afspraak inplannen of vragen

Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Slijmbeursontsteking Deurne - Fysiotherapie Deurne - Fysio Jansen

Veel gestelde vragen over deep tissue massage

Binnen de fysiotherapie kan deep tissue massage worden opgenomen in het behandelplan, het is dus een onderdeel van het geheel. In sommige gevallen kiest de therapeut ervoor om de gehele behandeling (25 minuten) bezig te zijn met deze massagevorm, maar meestal zal dit korter zijn zodat er ruimte overblijft voor bijvoorbeeld uitleg en oefeningen.

Wanneer deep tissue massage onderdeel is van je fysiobehandeling, dan wordt deze vergoed op dezelfde manier als de rest van de behandelingen. Wanneer je een losse behandeling bij een masseur boekt, dan komen de kosten voor eigen rekening.

De techniek van deep tissue massage is diep. Je zult dus zeker voelen dat er iets gebeurt, toch mag de behandeling zeker niet pijnlijk zijn. Wanneer dat wel het geval is, zal zich afweerspanning opbouwen die ervoor zorgt dat je spieren zich juist gaan aanspannen.

Diverse therapeuten van het team van fysio Jansen hebben deze techniek in de vingers, een behandeling volgens deze methoden kan je dan ook krijgen op alle locaties van de praktijk.