Afkomst flossband therapie

Het zogenaamde flossband therapie, afkomstig uit de topsport en de sporttherapie, wordt inmiddels ook toegepast in de algemene fysiotherapie. De methode werd geïntroduceerd door dr. Kelly Starrett, fysiotherapeut en sporttrainer in Amerika. Maar inmiddels wordt flossing gebruikt door fysiotherapeuten bij diverse klachten.

Flossbandtherapie Flossband Fysiotherapie Deurne

Wat is flossband therapie?

Bij flossband therapie gaat het om een intervalmethode die gebaseerd is op compressie en die bedoeld is om gewrichten te mobiliseren waardoor een volledige bewegingsomvang wordt verkregen. Hierdoor hoopt men sneller de training weer te kunnen oppakken (topsport), regeneratie en activering van de spieren te bewerkstelligen, een verbeterde gewrichtsmechanica te verkrijgen en een effect te genereren bij bindweefselverklevingen. De werking van flossing is gebaseerd op ervaringen van patiënten maar niet op evidence-based medicine (EBM).

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Wat zijn de effecten van flossing therapie?

  • verbeterde resorptie van weefselvocht (afnemen van de zwelling)
  • stimulatie van de mechanoreceptoren (vermindering van het pijngevoel – tijdens de beweging wordt een grotere bewegingsradius verdragen)
  • positief effect op het bindweefsel (vochtuitwisseling, loskomen van verklevingen)
  • distractiekracht (flexion gapping) aan het gewricht (verbeterde beweeglijkheid); na bloedstuwing ontstaat intensieve nieuwe toevoer naar het gewricht/weefsel dat voorheen onvoldoende werd voorzien

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Tenniselleboog - Fysio Deurne - Fysio Jansen