Werkplekaanpassingen een wereld van vershil

Fysieke klachten op het werk?

Ervaar je fysieke klachten op jouw werkplek? Dan kan het zijn dat een standaard werkplek niet voor jou geschikt is. Hier kun je wat aan doen, namelijk werkplekaanpassingen aanvragen bij uw werkgever.

De standaard werkplek  kan voor jou niet geschikt zijn omdat je bijvoorbeeld  lichamelijke beperkingen hebt, ook kan het zijn dat statische activiteiten je te zwaar worden na een tijd. Simpele oplossingen zoals de juiste bureaustoel of een ergnomisch toetsenbord kan al een grote verlichting zijn voor de fysieke klachten die je ervaart.

Voordat werkplekaanpassingen worden uitgevoerd zal er eerst een werkplekonderzoek plaatsvinden op je werk. Hier worden alle klachten die je hebt in kaart gebracht. Alleen dan kan er de juiste werkplek gecreëerd worden. Het kan natuurlijk ook dat de standaard producten welke al op je werkplek aanwezig zijn alleen maar aangepast hoeven te worden. De aanpassingen aan uw werkplek zal in opdracht van je werkgever zijn.

Indien je op kantoor werkt is het belangrijk om geregeld eens van je werkplek weg te kunnen. Door de hele dag op je bureaustoel te zitten krijgen veel mensen last van hun rug. In het begin is dit nog goed te overzien maar de klacht kan snel verergeren. Dit kun je natuurlijk oplossen door regelmatig te gaan sporten of naar een masseur of fysiotherapeut te gaan maar je zou ook eens kunnen denken om je werkgever te vragen of je een hoog/laag bureau zou kunnen krijgen om op die manier je klachten te verminderen. Houdt er rekening mee dat je knieën in een hoek van 90 graden zijn zodra je achter je bureau zit te werken. Indien je bureau te hoog is voor je en je kunt deze niet in hoogte verstellen zou je dit ook kunnen oplossen door middel van een voetensteun.

Hieronder zie je een afbeelding van een juiste werkhouding achter je bureau

Werkplekaanpassingen - Arbeidsfysiotherapie Fysio Jansen in Deurne