Persoonlijke fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige van ons dagelijks bewegen.Het menselijk lichaam is een verbazend goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.
Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen.

Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste behandeling vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door vragen te stellen en u te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Wel werken fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders: elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van fysiotherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren als ook om te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en taping

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting

Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat.  Het doel is dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen. Het is belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten door oefeningen te doen en door goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Slijmbeursontsteking Deurne - Fysiotherapie Deurne - Fysio Jansen