Het interview van fysiotherapeut en manueel therapeut Malou Fransen

Manueel therapeut Malou Fransen is lange tijd de enige dame in het team van Fysio Jansen geweest. Ze dacht sportdocent te worden, maar werd fysiotherapeut. Na haar afstuderen stroomde ze door naar de opleiding tot manueel therapeut, ook deze heeft ze met goed gevolg afgerond. Deze sportieveling zit niet graag stil en is constant op zoek naar verdieping van haar kennis en vaardigheden.

Het carrièreverhaal van Malou start op het VMBO. “Ik zei als kind al dat ik gymjuf zou worden, na de middelbare school ging ik daarom naar de MBO opleiding sport en beweging. Al vrij snel kwam ik erachter dat het lesgeven helemaal niet bij mij past. Het maakte me niet blij dus ik moest mijn toekomstbeeld bijstellen.”

Op het hockeyveld raakte Malou geblesseerd, daardoor kwam ze zelf onder behandeling van een fysiotherapeut. “Ik denk dat op dat moment mijn ambitie voor fysiotherapie is aangewakkerd.”

Winnaarsmentaliteit

Malou heeft een winnaarsmentaliteit, ze wil het beste voor haar cliënten. Eenmaal afgestudeerd als fysiotherapeut merkte ze dat ze nog een flinke dosis diepgang miste in haar vak. “Eigenlijk beheerste ik alleen de basis, ik wil meer in mijn ‘gereedschapskoffer’ hebben. Ik heb gemerkt dat de masteropleiding me al zoveel heeft gebracht.”

Interview Manueel therapeut Malou Fransen l Fysiotherapie Deurne

Allrounder

Er is op dit moment niet één type cliënt dat Malou veel ziet, ze kan dus met recht een allrounder genoemd worden. De meeste trajecten zijn kortdurend maar ook langdurige (chronische) behandelseries spreken haar aan. “Het mooie aan langere trajecten vind ik dat je mensen begeleidt van a tot z waardoor je echt een band opbouwt met elkaar.

Hoewel ze van oefentherapie houdt, geniet Malou toch het meest van hands on behandelingen. “Dat komt doordat ik uit eigen ervaring weet hoe helpend dit kan zijn.”

De complexe schouder

Als je Malou vraagt welke regio ze het interessantst vindt om te behandelen dan is dat de schouder. “Het mooie vind ik dat het zo’n complex gewricht is, dat maakt dat ik er steeds meer over wil weten. Wat misschien ook wel meespeelt is dat je een heel groot verschil kunt maken voor cliënten die hieraan klachten hebben. Ze komen bij je en kunnen vaak niks, na verloop van tijd gaan ze meestal klachtenvrij de deur uit. Dat geeft mij voldoening.

Afwisseling

Malou houdt van afwisseling. De zorg voor haar cliënten wisselt ze af met diverse oefengroepen en ook houdt ze zich bezig met de vormgeving van de berichten op socials.

Lekker werken

Haar toekomst ziet Malou in de fysiotherapie. Hoewel ze vindt dat ze nog lang niet uitgeleerd is, heeft ze wel een pauze ingelast na het behalen van haar mastertitel. “Ik hoop gewoon een tijd lekker te kunnen werken en stagiaires te begeleiden, ik heb zo lang in de schoolbanken gezeten. Het lijkt me wel wat om in de toekomst naast mijn werk als fysiotherapeut docent te zijn op de opleiding. Zo komt dat lesgeven dat ik als kind al wilde doen toch nog terug, maar dan een beetje anders.”

 

Wil jij graag een plekje in de agenda van Malou? Bel of app haar dan.

Haar telefoonnummer is: 0617420092