Samen in beweging met een beweegprogramma

  • Heeft u een chronische aandoening?
  • Wilt u graag meer bewegen maar u weet niet hoe?
  • Beweegt u minder dan 30 minuten per dag?
  • Bent u bereid uw leefstijl te veranderen?

Is uw antwoord ja, dan komt u in aanmerking om deel te nemen aan een beweegprogramma, vergoed door uw zorgverzekeraar.

Specialist in beweging

Onze fysiotherapeuten zijn dé specialist om u te stimuleren tot voldoende beweging. Vooral mensen met een chronische aandoening kunnen zij met hun specifieke expertise begeleiding bieden bij het verbeteren van de conditie, verhogen van de fitheid en het aanleren van een actieve leefstijl.

Voor wie

Hebt u een chronische aandoening zoals artrose, diabetes, COPD, osteoporose of een coronaire hartziekte? Of heeft u moeite om een actieve leefstijl op te pakken en te onderhouden als gevolg van een chronische aandoening of bijvoorbeeld na revalidatie van een oncologische behandeling? Juist voor u kan lichamelijke activiteit veel winst opleveren. Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie, bewegen heeft een positieve invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte en bovendien verkleint het de kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk en werkt uw spijsvertering beter. U voelt zich energieker, kunt gemakkelijker ontspannen en bent daardoor beter bestand tegen stress. Voldoende lichaamsbeweging verhoogt uw kwaliteit van leven, want als u soepel kunt bewegen voelt u zich beter.

Bewegen op maat

Onze specialisten kunnen voor u een beweegprogramma opstellen dat helemaal is afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. Het beweegprogramma is in klein groepsverband mogelijk met mensen met een vergelijkbare aandoening of conditie. In deze groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaringen uitwisselen. Gezamenlijk werkt u aan het ontwikkelen van een actieve leefstijl met als doel dat u die uiteindelijk zelfstandig kunt handhaven door bijvoorbeeld door te stromen naar een sport- of beweegactiviteit bij u in de buurt.

Vergoeding beweegprogramma?

CZ100% max. €350 (per 3 jaar)
AZVZ75% max. €500 (per 2 jaar)
CZ Direct100% max. €350 (per 3 jaar)
De Amersfoortse100% max. €100-200 (per jaar)
De Friesland100% max. €350-450 (eenmalig)
HollandZorg100% geen max. (per jaar)
InTwente100% max. €75 (eenmalig)
ONVZ100% max. €250-500 (per jaar)
PNO Zorg100% max. €115-350 (per jaar)
Salland zorgverzekeringen100% max. 1 programma (per jaar)
Studenten Goed Verzekerd100% max. €115-350 (per jaar)
VvAA100% max. 250-500 (per jaar)
Zilveren Kruis100% max. €115-350 (per jaar)
Zorg en Zekerheid50-75% max. €500 (per 2 jaar)
Zorgdirect100% max. 1 programma (per jaar)
Oefenruimte - Fysio Fitness - Fysio Deurne - Fysio Jansen