Samen in beweging met een beweegprogramma

  • Heeft u een chronische aandoening?
  • Wilt u graag meer bewegen maar u weet niet hoe?
  • Beweegt u minder dan 30 minuten per dag?
  • Bent u bereid uw leefstijl te veranderen?

Is uw antwoord ja, dan komt u in aanmerking om deel te nemen aan een beweegprogramma, vergoed door uw zorgverzekeraar uit de aanvullende verzekering.

Specialist in beweging

Onze fysiotherapeuten zijn dé specialist om u te stimuleren tot voldoende beweging. Vooral mensen met een chronische aandoening kunnen zij met hun specifieke expertise begeleiding bieden bij het verbeteren van de conditie, verhogen van de fitheid en het aanleren van een actieve leefstijl.

Beweegprogramma Deurne Fysio Jansen

Voor wie

Hebt u een chronische aandoening zoals artrose, diabetes, COPD, oncologie, osteoporose of een coronaire hartziekte? Of heeft u moeite om een actieve leefstijl op te pakken en te onderhouden als gevolg van een chronische aandoening of bijvoorbeeld na revalidatie van een oncologische behandeling? Juist voor u kan lichamelijke activiteit veel winst opleveren. Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie, bewegen heeft een positieve invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte en bovendien verkleint het de kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk en werkt uw spijsvertering beter. U voelt zich energieker, kunt gemakkelijker ontspannen en bent daardoor beter bestand tegen stress. Voldoende lichaamsbeweging verhoogt uw kwaliteit van leven, want als u soepel kunt bewegen voelt u zich beter.

Bewegen op maat

Onze specialisten kunnen voor u een beweegprogramma opstellen dat helemaal is afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. Het beweegprogramma is in klein groepsverband mogelijk met mensen met een vergelijkbare aandoening of conditie. In deze groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaringen uitwisselen. Gezamenlijk werkt u aan het ontwikkelen van een actieve leefstijl met als doel dat u die uiteindelijk zelfstandig kunt handhaven door bijvoorbeeld door te stromen naar een sport- of beweegactiviteit bij u in de buurt.

Oefenruimte - Fysio Fitness - Fysio Deurne - Fysio Jansen

Het doel van een beweegprogramma

Het doel van een beweegprogramma is het verminderen van klachten bij het dagelijkse bewegen, het voorkomen van achteruitgang of het optimaliseren van de kwaliteit van leven door met het beweegprogramma te richten op specifieke aspecten die hier op van invloed zijn. Een beweegprogramma kan gevolgd worden in kleine groep, waarvan de deelnemers vergelijkbare klachten hebben.

Inhoud beweegprogramma

Het beweegprogramma heeft een duur van drie maanden, waarbij er 2x per week een uur getraind wordt. Dit onder begeleiding van een fysiotherapeut. Na verwijzing van specialist of huisarts volgt er vooraf altijd eerst een individuele intake. Uw wensen en doelstellingen worden besproken, zodat hier met het beweegprogramma gericht naar toe gewerkt kan worden.

Tussentijds zijn er individuele evaluatiemomenten. De voortgang wordt besproken. Na afloop van het programma vindt er een eindevaluatie plaats. Na de eindevaluatie is het doel dat de patiënt het bewegen/trainen blijft continueren. Hierbij wordt de u gestimuleerd om dit op een manier voort te zetten die het beste bij u past.

Veel gestelde vragen over beweegprogramma's bij Fysio Jansen

CZ 100% max. €350 (per 3 jaar)
AZVZ 75% max. €500 (per 2 jaar)
CZ Direct 100% max. €350 (per 3 jaar)
De Amersfoortse 100% max. €100-200 (per jaar)
De Friesland 100% max. €350-450 (eenmalig)
HollandZorg 100% geen max. (per jaar)
InTwente 100% max. €75 (eenmalig)
ONVZ 100% max. €250-500 (per jaar)
PNO Zorg 100% max. €115-350 (per jaar)
Salland zorgverzekeringen 100% max. 1 programma (per jaar)
Studenten Goed Verzekerd 100% max. €115-350 (per jaar)
VvAA 100% max. 250-500 (per jaar)
Zilveren Kruis 100% max. €115-350 (per jaar)
Zorg en Zekerheid 50-75% max. €500 (per 2 jaar)
Zorgdirect 100% max. 1 programma (per jaar)

Om deel te mogen nemen aan een beweegprogramma is een verwijzing van een arts een voorwaarde van de zorgverzekeraar. Het beweegprogramma met de bijbehorende aandoening dient op de verwijzing te staan van de arts.

Het beweegprogramma wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. U hoeft geen eigen risico te betalen.

Certificaten beweegprogramma's Fysio Jansen in Deurne

Beweegprogramma Osteoporose Fysio Jansen
Beweegprogramma Coronaire hartziekten Fysio Jansen
Beweegprogramma COPD Fysio Jansen
Beweegprogramma Artrose Fysio Jansen