Bewegen en kanker

Als je behandeld bent voor kanker dan kun je –ondanks dat het traject is afgerond- restverschijnselen overhouden. Je bent dan misschien geneigd om lichamelijke activiteiten te vermijden en zo bepaalde klachten als vermoeidheid te voorkomen of verminderen. Maar het is juist extra belangrijk dat je blijft bewegen! Als je minder beweegt, kom je in een vicieuze cirkel en nemen je klachten juist toe. Slechts 30 minuten beweging per dag maakt al veel uit. Speciaal voor mensen die behandeld zijn voor kanker is in verschillende fysiotherapiepraktijken een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut met een oncologische specialisatie je op een verantwoorde manier naar een actieve leefstijl.

Wat levert een beweegprogramma u op?

Mensen die behandeld zijn voor kanker hebben baat bij het herwinnen en onderhouden van een actieve leefstijl. Positieve effecten op de kwaliteit van leven van een actieve leefstijl zijn aangetoond; het draagt bij aan de overlevingskans en het kan een aantal risicofactoren voor (het terugkeren van) kanker verminderen. Ook vermindert het risico op andere chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten. Bovendien voel je je fitter, waardoor de kwaliteit van leven verbetert!

Wilt je na het doorlopen van het beweegprogramma trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut? Fysio Fitness is mogelijk bij Fysio Jansen. Er wordt getraind in een kleinschalige groep (max. groepsgrootte is 6 personen) waardoor je ook tijdens het sporten de optimale begeleiding en ondersteuning van de fysiotherapeut krijgt.

Aanmelden of vragen?
Voor aanmelding of meer informatie kun je bellen met de praktijk op het nummer (0493) 24 21 21 of reageren via de email: info@fysiopraktijkjansen.nl

Oefenruimte - Fysio Fitness - Fysiotherapie Deurne - Fysio Jansen