Bewegen en kanker

Als u behandeld bent voor kanker dan kunt u –ondanks dat u nu niet meer in behandeling bent- restverschijnselen aan deze behandeling hebben overgehouden. U bent dan misschien geneigd om lichamelijke activiteiten te vermijden en zo bepaalde klachten als vermoeidheid te voorkomen of verminderen. Maar het is juist extra belangrijk dat u blijft bewegen. Als u minder beweegt, treden risico’s en klachten eerder op en nemen uw mogelijkheden verder af. Slechts 30 minuten beweging per dag maakt al veel verschil. Speciaal voor mensen die behandeld zijn voor kanker is in verschillende fysiotherapiepraktijken een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut met een oncologische specialisatie u op een verantwoorde manier naar een actieve leefstijl.

Wat levert een beweegprogramma u op?

Mensen die behandeld zijn voor kanker hebben baat bij het herwinnen en onderhouden van een actieve leefstijl. Positieve effecten op de kwaliteit van leven van een actieve leefstijl zijn aangetoond; het draagt bij aan de overlevingskans en het kan een aantal risicofactoren voor (het terugkeren van) kanker verminderen. Ook vermindert het risico op andere chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten. Bovendien voelt u zich fitter, waardoor uw kwaliteit van leven verbetert!

Wilt u trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut? Fysio Fitness is mogelijk bij Fysio Jansen. Het is trainen in een kleinschalige groep (max. groepsgrootte is 6 personen) waardoor u ook tijdens het sporten de optimale begeleiding en ondersteuning van de fysiotherapeut krijgt.

Aanmelden of vragen?
Voor aanmelding of meer informatie kunt u bellen met de praktijk op het nummer (0493) 24 21 21 of reageren via de email: info@fysiopraktijkjansen.nl

Oefenruimte - Fysio Fitness - Fysiotherapie Deurne - Fysio Jansen