Wij delen kennis over gezondheid

Gezondheid en leefstijl

Gezondheid is een groot goed. Natuurlijk heb je niet op alles wat er met je lichaam gebeurt invloed, maar met een gezonde leefstijl kan je wél een groot verschil maken.

Atherosclerose en de risicofactoren

Wanneer de binnenste laag van een slagader beschadigd raakt ontstaat een verdikking, dit proces noemen we slagaderverkalking of atherosclerose.  Dit proces is deels natuurlijk, maar er zijn wel risicofactoren die een grote rol kunnen spelen.

Afvallen en goede voeding

In onze welvaartsmaatschappij zijn er veel mensen die willen afvallen, maar hoe doe je dat? Met goede voeding kan je een groot verschil maken.

Meer bewegen

Rust roest, dat weten we allemaal. Hoewel we met ons hoofd druk in de weer zijn, doet ons lichaam ongezond weinig. Meer bewegen luidt het recept, maar dan wel op een verantwoorde manier.

Ontspanning en stress

Stress is een relatief nieuw woord, maar iedereen kent de betekenis. In de hectiek van alledag is het belangrijk om inspanning af te wisselen met ontspanning.

Oncologie

Oncologie is de verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met kanker. Een toenemend aantal mensen krijgt te maken met deze ziekte.

Ouder worden

Om ouder te worden hoef je niets te doen, behalve ademhalen. Fit ouder worden is een ander verhaal, daarvoor moet je wel de nodige aandachtspunten in acht nemen.

Onderzoeken

Medicatie

Om bepaalde processen in het lichaam te reguleren zijn veel mensen afhankelijk van medicatie. Ieder medicijn heeft naast werking ook bijwerking, het is belangrijk om hiermee rekening te houden.