Blijvend afvallen

Overwicht wil zeggen dat je te zwaar bent en te veel lichaamsvet hebt. Als je te zwaar bent, kost het je meer moeite om te bewegen. Je wordt sneller kortademig en moe en transpireert meer. Het kan lastiger worden om uit uw stoel op te staan. Je gaat ertegen opzien om de trap te nemen. Dit zijn slechts enkele van de symptomen.

De kans bestaat dat je minder gaat bewegen en je ook steeds minder fit voelt. Dit is een voortschrijdend proces en kan er langzaam insluipen. Huidige cijfers van volksgezondheid zijn alarmerend. Ook bij jonge kinderen treedt steeds meer overgewicht op. Bedrijven richten zich met reclames  op ongezonde voeding en om de hoek is een snackbar te vinden. Het is lastig om al deze verleidingen te weerstaan.

Als je te zwaar bent, heb je meer kans op:

  • Hoge bloeddruk
  • Hart- en vaatziekten
  • Diabetes mellitus (suikerziekte)
  • Gewrichtsklachten
  • Galstenen
  • Kanker
Afvallen Deurne l Deskundige begeleiding l Persoonlijk

Vrouwen hebben ook nog het risico dat ze minder kans hebben om zwanger te worden en hebben een grotere kans dat er problemen komen tijdens de zwangerschap.Genoeg reden dus om hier iets aan te doen!

Overwicht kan overigens te maken hebben met een medisch probleem (chronische ziekte, traag werkende schildklier, polycysteus-ovariumsyndroom, depressies, eetstoornissen of sociale fobie.

De eerste stap zetten om af te vallen is de belangrijkste. Omdat het probleem vaak in het gedrag zit is dit echter lastig om helemaal zelf op te lossen. Gelukkig kan je de hulp inschakelen van je huisarts, praktijkondersteuner, diëtist, personal training en je fysiotherapeut. Je hoeft het dus niet alleen te doen! Zij helpen je om een plan op te stellen, goede voeding aan te leren en functioneren ook als stok achter de deur.

Veel verzekeraars hebben zelfs een apart potje waar gebruik van gemaakt kan worden om af te vallen. Voorkomen is beter dan genezen, dus je kunt niet vroeg genoeg zijn om er mee te starten.

De beste aanpak bestaat uit een combinatie van leefstijlverandering:

  • Gezonder eten
  • Meer bewegen
  • Omgaan met leefstijlproblemen en stress

Zelfs minimaal gewichtsverlies (5%) zorgt voor gezondheidswinst en een fitter gevoel!

Onder de kopjes kun je informatie vinden vinden over voeding.

Mocht je nog vragen hebben, kun je ons altijd bereiken op 0493-242121 of bel met onze dietist Evi op 06 25414606