Wat is arbeidsfysiotherapie?

Arbeidsfysiotherapie Fysio Jansen in Deurne

Heeft u weleens of vaker last van lichamelijke klachten waardoor u moeite heeft om uw werk uit te kunnen voeren? Dan is het voor u van belang om wellicht arbeidsfysiotherapie te kiezen. Vaak helpt fysiotherapie al bij nekklachten, schouderpijn, hoofdpijn of rugpijn. Maar zodra uw klachten uw werk beïnvloeden, is er een gerichtere oplossing zoals een arbeidsfysiotherapeut.

Hoe kunt u doorverwezen worden naar een arbeidsfysiotherapeut?
Dit kan door een huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. De arbeidsfysiotherapeut adviseert, behandelt en informeert naar het werk. Met als doel verzuim en klachten te voorkomen. De behandeling kan ook bestaan uit ondersteuning voor het re-integreren, instructietrainingen op uw huidige werkplek of een onderzoek naar uw werkplek. Arbeidsfysiotherapie richt zich vooral op lichamelijke klachten welke voortkomen uit het werk van de werknemer. Hierbij kunt u denken aan de arbeidsplek, arbeidsduur, arbeidstaken, werkhouding en werkorganisatie.

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Uw werk oppakken

De arbeidsfysiotherapeut gaat samen met u aan de slag zodat u op een verantwoorde manier uw werk weer kunt oppakken. De volgende dingen komen hierbij aan de orde: uw werkplek, werktaken, werkhouding, werkduur en werkorganisatie.

Wat doen wij?

Wij helpen u bij het inrichten van uw werkplek zodat deze op de juiste manier is ingericht om klachten in de toekomst te voorkomen. Maar ook krijgt u hulp bij het aanleren van gezond werken. Samen bespreken we wat uw klachten zijn en wat we er aan kunnen doen om u van uw klachten af te helpen.

Werkplekonderzoek

Een werplekonderzoek wordt ingezet om een optimale ergonomische werkplek te creëren. Het is altijd nodig om de werkplek voor ieder individueel aan te passen. Hoe beter uw werkplek aangepast des te beter u kunt presteren. Kleine aanpassingen en enkele tips kunnen al leiden tot grote veranderingen in verzuim en klachten.

Onze fysiotherapeut met aandachtsgebied voor arbeid

Voor arbeidstherapie kan je bij Fysio Jansen terecht bij Inge.

Inge Jones-Buijs | Fysio-, oedeem- en oncologiefysiotherapeut Deurne Fysio Jansen

Inge Jones-Buijs

Arbeidsfysiotherapeut

Kosten of vergoeding

De kosten van een arbeidsfysiotherapie vallen voor een gedeelte onder uw aanvullende verzekering. De begeleiding en het onderzoek van uw werkplek zijn voor rekening van uw werkgever. Op deze manier reduceren wij ziekteverzuim of kunnen deze zo kort mogelijk houden. Uw werkgever is er alleen maar bij gebaat; op deze manier voorkomen we klachten.