Beweegprogramma Artrose van groot belang!

Voelen je gewrichten stijf aan? Heb je last van startklachten? Heb je daardoor moeite met lopen? Door deze ongemakken ben je misschien geneigd om lichamelijke activiteiten te vermijden en daarmee pijn te verminderen, maar het is júíst van belang wel te blijven bewegen.

Bewegen houdt de spieren sterk, gewrichten soepel en geest gezond. Oók bij mensen met artrose. Door te bewegen zal je ontdekken dat activiteiten zoals wandelen en fietsen gemakkelijker worden. Het zorgt er letterlijk voor dat je beter in vel komt te zitten.

Wat is artrose?

Artrose is een gewrichtsaandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen op de gewrichtsvlakken afneemt, dit komt vooral op hogere leeftijd voor. We zien artrose vooral in knieën en heupen, en vaker bij vrouwen dan bij mannen. In de volksmond heet artrose ook wel slijtage genoemd, maar dat is niet helemaal terecht want er is nog wel degelijk een omkeerbare factor. Door voldoende lichaamsbeweging – ook bij pijn – kan het kraakbeen zelfs weer dikker en steviger worden, meer gevoed eigenlijk.

Pijn
Bewegen met pijn voelt onnatuurlijk, waardoor je gevoel zegt ermee te stoppen. Toch is pijn tijdens bewegen niet schadelijk voor de gewrichten. Door gedoseerd en stapsgewijs meer te bewegen verbetert de conditie, worden de spieren sterker en zijn alledaagse activiteiten, zoals het doen van boodschappen en het huishouden, gemakkelijker uit te voeren.

Angst voor pijn zet vaak een vicieuze cirkel in werking, want minder bewegen zorgt voor meer pijn. Een beweegprogramma kan helpen die cirkel te doorbreken. Het helpt mensen met artrose meer en goed gedoseerd te bewegen.

Wat levert een beweegprogramma u op?

Jouw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. Je ervaart minder stijfheid, krijgt een betere conditie en leert op een verantwoorde manier bewegen, rekening houdend met mogelijke beperkingen.

Wil je trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut? Je kunt dit beweegprogramma volgen bij onze Fysio Fitness . Hier wordt getraind in een kleinschalige groep (max. groepsgrootte is 5 personen) waardoor u ook tijdens het sporten de optimale begeleiding en ondersteuning van de fysiotherapeut krijgt.

Aanmelden of vragen?
Voor aanmelding of meer informatie kunt u bellen met de praktijk op het nummer (0493) 24 21 21 of reageren via de email: info@fysiopraktijkjansen.nl

Artrose beweegprogramma