Fysio Jansen over cupping met Methatec

Cupping als onderdeel van een fysiobehandeling? Jazeker! Bij Fysio Jansen vinden we dit een mooie toevoeging aan de ‘standaard gereedschapsbox’. Hoewel we groot fan zijn van actieve therapievormen, voegen we ook vaak een stukje voorwaardenscheppende hands on behandeling toe. Cupping bijvoorbeeld. We maken hiervoor gebruik van de cuppingsets van Methatec.

Cupping kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, het is niet voor niets dat dit behandelprincipe al duizenden jaren wordt toegepast. Door de huid vacuüm te zuigen wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, dat geeft pijnvermindering en ontspanning; een mooie basis dus om mee verder te kunnen.

Waarom kiezen voor cupping in plaats van massage?

Cupping kan vaak prima worden gebruikt als alternatief voor reguliere massage. Zonder veel inspanning kunnen diepe huid- en bindweefsellagen bereikt worden. Net als bij reguliere massagetechnieken is het ook bij cupping eenvoudig te variëren, het grote verschil is dat cupping weinig tot niet belastend is voor ons als behandelaar.

De cups van Methatec zijn met het pompsysteem heel gemakkelijk aan te passen in de druk die ze geven, dit in combinatie met de verschillende maten waarin ze verkrijgbaar zijn maakt ze tot het ideale item om maatwerk te leveren.

Fysio Jansen over cupping met Methatec | Deurne

Maatwerk met Methatec

Maatwerk dus, daar valt of staat alles mee. In onze behandelingen maken we altijd gebruik van een dynamische cuppingmethode. Om glijden over de huid mogelijk te maken is het nodig om een tussenstof te gebruiken. Dit kan natuurlijk massageolie zijn, maar in de praktijk gebruiken we hiervoor altijd Songbird massagewax.