Last van bovenbeenklachten?

Het bovenbeen beslaat de regio tussen de heup en de knie in. Pijnklachten aan het bovenbeen zijn divers, en komen vaak voort vanuit een probleem in de aangrenzende gewrichten (heup en knie). Pijn in het bovenbeen kan acuut ontstaan door een breuk of spierscheur vision, maar kan ook geleidelijk ontstaan door een verkeerd belastingspatroon.

De spieren in het bovenbeen zijn krachtig en krijgen veel belasting te verduren door het leven heen. Dit is zeker het geval bij sporters. Aan de voorzijde is de voornaamste spier de quadriceps femoris, welke belangrijk is voor het strekken van de knie en het buigen van de heup. Aan de achterzijde zitten de hamstrings, deze zorgen juist voor de buiging van de knie en de strekking van de heup. Aan de binnenzijde bevinden zich de spieren van de lies.

Bovenbeenklachten l Oorzaken en behandeling l Fysio Deurne

Oorzaken bovenbeenklachten

Bovenbeenklachten kunnen erg vervelend zijn. De spieren in dit gebied behoren tot de grootste in het menselijk lichaam. Een blessure hieraan kan dus grote gevolgen hebben.

Zoals eerder benoemd, kan er ook sprake zijn van uitstralende pijn vanuit de heup en knie. Daarnaast kan zenuw- en vaatproblematiek ook zorgen voor een pijnsensatie in het bovenbeen.

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Fysiotherapie bij bovenbeenklachten

Het behandelen van jouw bovenbeenklacht is afhankelijk van de oorzaak, hier is een gedegen onderzoek voor noodzakelijk. Het is in de meeste gevallen belangrijk om een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te creëren, provocerende bewegingen aanvankelijk te vermijden, mobiliteit, kracht en stabiliteit te vergroten en aandacht te besteden aan een optimale lichaamshouding. Bij de meeste bovenbeenklachten is het in beweging blijven het belangrijkste tijdens de behandeling. Blijf gedoseerd bewegen maar zorg ook voor voldoende rust na het bewegen. Wij gaan direct aan de slag met jouw blessure en zorgen voor de beste behandeling. Een afgestemd programma voor een goede en snelle revalidatie van jouw bovenbeenklacht.

Behandelingen die vaak toegepast worden bij bovenbeenklachten:

Heb je last van bovenbeenklachten die niet uit zichzelf overgaan? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. Samen met jou bekijken we of er een behandeling nodig is en welke behandeling het best bij jou past.

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.