Last van bovenarmklachten?

Pijn in de bovenarm is een veel voorkomende klacht binnen de fysiotherapie. Bovenarmklachten zijn meestal verpakt als pijn, tinteling, prikkelingen of een strak gevoel. Klachten kunnen zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde zitten.

Deze bovenarmklachten kunnen geleidelijk ontstaan maar ook plotseling. In het eerste geval ligt de oorzaak meestal bij overmatige belasting (denk bijvoorbeeld aan fitness of zwaar werk). Er kunnen verschillende zaken aangedaan zijn.  Pijn die wordt veroorzaakt door de spieren in de bovenarm kan ook uitstraling geven naar de onderarm, pols en vingers. We noemen dit ‘referred pain’.

Vanuit het niets pijn ervaren bij tillen of kracht zetten zien we vaak als gevolg van een scheurtje in een spier of pees of bij een botbreuk.

Bovenarmklachten l Oorzaken en behandeling l Fysio Deurne

Specifieke bovenarmklachten

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Fysiotherapie bij bovenarmklachten

Hoe jouw bovenarmklachten het beste behandeld kunnen worden is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak ervan. Het is  belangrijk om voor een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te zorgen. Let erop dat je uitlokkende bewegingen vermijdt en train om mobiliteit, kracht en stabiliteit te vergroten. Bij de meeste bovenarmklachten is het in beweging blijven het belangrijkste onderdeel van de behandeling. Daarnaast krijg je ook uitleg over hoe je inspanning en ontspanning op elkaar afstemt. Bij Fysio Jansen gaan we direct aan de slag met jouw blessure en natuurlijk streven we daarbij voor de beste behandeling. Ieder mens is uniek, iedere klacht ook. Je krijgt een op jou afgestemd programma, want maatwerk is tenslotte de snelste weg naar herstel.

Omdat er veel verschillende oorzaken zijn voor bovenarmklachten, zijn er ook legio behandelmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan:

Heb jij bovenarmklachten die niet vanzelf overgaan? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. Samen met jou bekijken we of er een behandeling nodig is en welke behandeling het best bij jou past.

Onze fysiotherapeuten met het aandachtsgebied bovenarm klachten

Persoonlijke fysiotherapie van hoge kwaliteit, effectieve behandelmethodes, goede zorgcontacten met alle verzekeraars én een hoge tevredenheid van patiënten, dat is Fysio Jansen in een notendop.

Heb je vragen over je bovenarm klachtenl? Malou en Joep helpen je graag.

Fysiotherapeut en manueel therapeut i.o. Malou Fransen Deurne e.o.
Joep Munckhof Fysio Deurne

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Slijmbeursontsteking Deurne - Fysiotherapie Deurne - Fysio Jansen

Veel gestelde vragen over bovenarmklacqhten

Als je pijn hebt in deze regio wordt vaak gedacht aan problemen met de biceps of triceps spier. Dit hoeft zeker niet altijd zo te zijn. De pijn die wordt gevoeld in de bovenarm, kan ook afkomstig zijn uit de nek, schouder of elleboog, dat noemen we referred pain. Wanneer er sprake is van tintelingen of krachtverlies moet je er rekening mee houden dat er een probleem is met de zenuwen en of bloedvaten.

De arm buigen, een kopje koffie inschenken, een boodschappentas tillen: het zijn alledaagse handelingen, maar bij mensen met klachten in de bovenarm kosten deze veel moeite. De klachten kunnen soms zo hevig zijn dat de pijn niet te negeren valt, als dat voor jou geldt is het aan te raden om met je klachten naar een fysiotherapeut te gaan.

Je hoeft zeker niet altijd naar de huisarts te gaan als je last hebt van je bovenarm. Wanneer je dit wel moet doen is als je één van onderstaande klachten ervaart. Dit zijn ‘rode vlaggen’ ofwel klachten die mogelijk samenhangen met een ernstiger probleem. Het is goed om in zo’n geval iets meer diagnostiek te laten verrichten.

  • Onverklaarbare koorts (nachtelijk zweten)
  • Onverklaarbaar gewichtsverlies
  • Langdurig gebruik coricosteroïden
  • Constante (niet-mechanische) pijn
  • Kanker in voorgeschiedenis
  • Algemeen onwelbevinden
  • Nachtelijke pijn/ toename van pijnklachten ’s nachts
  • Uitgebreide neurologische tekenen en symptomen
  • Trauma

Nee hoor, voor de behandeling van bovenarmklachten is geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Uitzondering hierop is als er sprake is van een operatie waardoor je recht hebt op een chronische machtiging.

In principe wordt behandeling alleen vergoed als je hiervoor een aanvullende verzekering hebt, maar zorgverzekeraars hanteren een lijst met chronische aandoeningen. Wanneer jouw aandoening op deze lijst staat (bijvoorbeeld omdat je geopereerd bent)  geeft dat je vanaf de 21ste behandeling recht op vergoeding vanuit de basisverzekering (voor de eerste 20 behandelingen kan je je aanvullend verzekeren, of je betaalt ze zelf).