Revalidatie heupprothese Deurne?

Een totale heupprothese vervangt het gehele heupgewricht. De orthopedisch chirurg adviseert een heupprothese als het heupgewricht ernstig beschadigd is en je daar te veel last van hebt. De beschadiging van het heupgewricht is meestal een gevolg van slijtage (artrose).

Revalidatie heupprothese Deurne Fysio Jansen

Complicaties na de operatie heupprothese

Na de operatie bestaat er altijd een kans op het ontstaan complicaties. Bij verdenking van onderstaande complicaties dient contact opgenomen te worden met de behandelend orthopedisch chirurg:

  • Infectie
  • Nabloeding
  • Trombose

Wat kun je zelf doen

Voor een goed herstel na een totale-heupoperatie is het belangrijk dat je een aantal leefregels hanteert. Een risicovolle combinatiebeweging, waardoor het heup gewricht kan luxeren is: endorotatie, adductie en flexie van de heup. Het is belangrijk om deze bewegingen te voorkomen.

Slijmbeursontsteking Deurne - Fysiotherapie Deurne - Fysio Jansen

Fysiotherapie, revalidatie heupprothese

De revalidatie van een totale heupprothese zal enkele maanden duren. Voorafgaand aan de revalidatie zal de fysiotherapeut in samenspraak met de patiënt doelen opstellen. De heupprothese mag volledig worden belast na de operatie. Lopen en transfers moeten echter wel met twee krukken worden uitgevoerd ter bevordering van het looppatroon. Indien mogelijk, zal de fysiotherapeut lopen met één kruk instrueren. Binnenshuis mogen de krukken afgebouwd worden indien het looppatroon normaal is. Naast het optimaliseren van een normaal looppatroon zal de behandeling gericht zijn op de mobiliteit van de heup en het aanleren van andere dagelijkse activiteiten zoals traplopen. Uiteindelijk kan een fysiotherapeut helpen met het opbouwen van de belastbaarheid van de geopereerde heup door middel van spierversterkende oefeningen.

Behandelingen die vaak toegepast worden bij een totale heupprothese:

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Oefenruimte - Fysio Fitness - Fysiotherapie Deurne - Fysio Jansen