Last van heupklachten?

Heupklachten kunnen veel pijnklachten veroorzaken waardoor je bewegelijkheid in het dagelijks leven afneemt. Met heupklachten worden klachten bedoeld die voortkomen uit je heupgewricht. Pijn met een oorsprong in het heupgewricht wordt vaak gevoeld in de liesstreek en straalt in de meeste gevallen uit naar de knie. Pijn aan de zijkant van de heup, in uw rug, in de bil of bij het schaambeen, komen vaak uit de bekken, en niet uit het heupgewricht zelf

heupklachten Fysio Jansen Deurne

Oorzaak van heupklachten

Er zijn veel verschillende soorten aandoeningen die heupklachten veroorzaken. Sommigen daarvan zijn aangeboren en anderen zijn het gevolg van overbelasting.
De meest voorkomende heupklachten zijn:

Wil je weten wat de oorzaak is van je heupklachten ga dan naar je huisarts of rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Omdat pijn in de heup niet altijd veroorzaakt wordt door een heupaandoening, is het belangrijk dat naast de heup ook de rug, knie, bekken en lies worden onderzocht.

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Fysiotherapie bij heupklachten

Het behandelen van jouw heupklachten is afhankelijk van de aandoening. Het is in de meeste gevallen belangrijk om een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te creëren, provocerende bewegingen aanvankelijk te vermijden, mobiliteit, kracht en stabiliteit te vergroten en aandacht te besteden aan een optimale lichaamshouding. Bij de meeste heupklachten is het in beweging blijven het belangrijkste tijdens de behandeling. Wij gaan direct aan de slag met je blessure en zorgen voor de beste behandeling. Een afgestemd programma voor een goede en snelle revalidatie van je heupklachten.

Behandelingen die vaak toegepast worden bij elleboogklachten:

Heb je last van heupklachten die maar niet overgaan? Dan kunnen wij je misschien verder helpen. Samen met jou bekijken we of er een behandeling nodig is en welke behandeling het best bij je past. Iedereen wil toch actief en fit oud worden.

Tenniselleboog - Fysio Deurne - Fysio Jansen

Advies bij heupklachten

Het is belangrijk om in beweging te blijven. Veel mensen zijn bang om te bewegen, maar dit is niet nodig. Wanneer je beweegt is het belangrijk dat je dit doet binnen de pijngrens. Probeer activiteiten zo uit te voeren dat je er geen pijn bij ervaart. Daarnaast is het belangrijk om een taak regelmatig af te wisselen met een andere taak of te onderbreken met rust.

Onze fysiotherapeuten met het aandachtsgebied heupklachten

Persoonlijke fysiotherapie van hoge kwaliteit, effectieve behandelmethodes, goede zorgcontacten met alle verzekeraars én een hoge tevredenheid van patiënten, dat is Fysio Jansen in een notendop.

Heb je vragen over je heupklachten? Malou en Wout helpen je graag.

Malou Fransen Fysiotherapeut Fysio Jansen
Wout van de Steeg - Fysiotherapeut Deurne - Fysio Deurne 1

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Veel gestelde vragen over heupklachten

We spreken van een versleten heup ofwel artrose als het kraakbeen in het heupgewricht beschadigd raakt of (gedeeltelijk) verdwijnt. Dit leidt, door slijtage en vormverandering van de heupkop, tot stijfheid en pijn. Deze pijn wordt vaak gevoeld rondom de lies, de bil en het bovenbeen. Regelmatig is er ook zelfs sprake van uitstralende pijn naar de knie, dit noemen we refered pain.

De symptomen van heupklachten zijn net als de oorzaken erg divers. Een afwachtende houding bij milde klachten is zeer gebruikelijk. Wanneer de klachten na 2 weken niet vanzelf verdwijnen of aanzienlijk afnemen, dan is ons advies om er werk van te maken. Een fysiotherapeut kan een diagnose stellen en bijbehorend beleid bepalen.

Wanneer je twijfelt over de oorzaak van jouw heupklachten, dan is het altijd raadzaam om een arts te consulteren. Doe dit sowieso bij één van de volgende klachten:

  • (Recent) trauma
  • Al langer bestaande (onverklaarde) koorts
  • Recent onverklaard gewichtsverlies ( > 5 kg / maand )
  • Langdurig gebruik corticosteroïden
  • Constante pijn die niet afneemt in rust of bij verandering van positie
  • Kanker in voorgeschiedenis
  • Algemeen onwelbevinden
  • Nachtelijke pijn (die aanhoudt als u van houding veranderd bent)
  • Uitgebreide neurologische tekenen en symptomen

Een verwijzing is niet perse nodig, maar wanneer je in aanmerking wilt komen voor extra behandelingen ivm artrose, dan heb je er wel eentje nodig.

In principe wordt behandeling alleen vergoed als je hiervoor een aanvullende verzekering hebt, in het geval van artrose aan heup of knie wordt een uitzondering gemaakt. Hiervoor wordt eenmalig een aantal behandelingen betaald uit de basisverzekering.