Last van spierklachten?

Bewegen is iets wat we de hele dag door doen. Of dit nu lopen, zitten, sporten of werken is. Bij elk van deze bewegingen zijn spieren betrokken, een legio aan spieren coördineren elke beweging van het lichaam. Ze zijn continu aan het werk. Het is daarom ook niet vreemd dat een spier overbelast kan raken. Er ontstaan spierknopen, en deze kunnen pijnlijk zijn. Vaak geven de spieren zelfs op een andere locatie pijn, we noemen dit referred pain.

Spierklachten l Oorzaken en behandeling l Deurne

Dat spierklachten vaak voorkomen, weten we hier op de praktijk als geen ander. Er zijn tal van verschillende oorzaken mogelijk, die spierklachten tot gevolg kunnen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slechte houding, vaak repeterende bewegingen, overbelasting bij sport en zeker niet te onderschatten: stress. Spierklachten kunnen ook optreden na een operatie of bij een blessure.

Spierklachten gaan uit zichzelf weer weg, het lichaam heeft ten slotte een uitstekend zelfgenezend vermogen. Er zijn echter factoren (zoals hierboven genoemd) die er voor zorgen dat de klachten niet weg gaan. Daarnaast zijn er nog aandoeningen zoals bijvoorbeeld spierreuma.

Enkele aandoeningen die vaak voorkomen:

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Onze fysiotherapeuten met het aandachtsgebied spierklachten

Persoonlijke fysiotherapie van hoge kwaliteit, effectieve behandelmethodes, goede zorgcontacten met alle verzekeraars én een hoge tevredenheid van patiënten, dat is Fysio Jansen in een notendop.

Heb je vragen over je spierklachten? Joep en Wout helpen je graag.

Joep Munckhof Fysio Deurne
Wout van de Steeg - Fysiotherapeut Deurne - Fysio Deurne 1