Last van schouderklachten?

Schouderklachten kunnen ernstig belemmerend zijn in het dagelijks leven. Activiteiten die normaal heel vanzelfsprekend zijn, kunnen dan erg pijnlijk zijn en ook slapen gaat moeilijker. Vanwege de impact die schouderklachten op je leven hebben, wil je er natuurlijk snel van af. Bij ons ben je dan aan het juiste adres. Samen met de fysiotherapeut zullen je klachten besproken worden en een behandelplan opgesteld worden.

Een klacht aan de schouder kan verschillende oorzaken hebben. Een van de meest voorkomende oorzaken van schouderklachten zijn triggerpoints in de schouderspieren. Naast triggerpoints zijn er veel verschillende aandoeningen die schouderklachten veroorzaken.

Schouderklachten Deurne Fysio Jansen

Oorzaak schouderklachten

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Behandeling schouderklachten

Het behandelen van jouw schouderklachten is afhankelijk van de aandoening. Het is in de meeste gevallen belangrijk om een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te creëren, provocerende bewegingen aanvankelijk te vermijden, mobiliteit, kracht en stabiliteit te vergroten en aandacht te besteden aan een optimale lichaamshouding. Bij de meeste schouderklachten is het in beweging blijven het belangrijkste tijdens de behandeling. Tevens moet de schouder na het bewegen rust krijgen om te herstellen. Wij gaan direct aan de slag met jouw blessure en zorgen voor de beste behandeling. Een afgestemd programma voor een goede en snelle revalidatie van jouw schouderklachten.

Behandelingen die vaak toegepast worden bij schouderklachten:

Heb je last van schouderklachten die maar niet overgaan? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. Samen met jou bekijken we of er een behandeling nodig is en welke behandeling het best bij jou past. Iedereen wil toch actief en fit oud worden.

Dry needling Deurne Fysio Jansen
Flossing Deurne Fysio Jansen

Onze fysiotherapeuten met het aandachtsgebied schouderklachten

Persoonlijke fysiotherapie van hoge kwaliteit, effectieve behandelmethodes, goede zorgcontacten met alle verzekeraars én een hoge tevredenheid van patiënten, dat is Fysio Jansen in een notendop.

Heb je vragen over je schouderklachten? Malou en Joep helpen je graag.

Fysiotherapeut en manueel therapeut i.o. Malou Fransen Deurne e.o.
Joep Munckhof Fysio Deurne

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Veel gestelde vragen over schouderklachten

Schouderklachten die zomaar beginnen hebben vaak een onduidelijke oorzaak. De klachten kunnen te maken hebben met uiteenlopende zaken, denk bijvoorbeeld aan:

 • Lang achter elkaar dezelfde bewegingen maken, zoals bij tennissen of werken met een computermuis
 • Zwaar tilwerk
 • Zwaar duwwerk
 • Werk waarbij uw armen steeds boven uw hoofd zijn, bijvoorbeeld schilderen van een plafond
 • Het gewricht wordt minder glad en soepel
 • Een verdraaiing, stoten of andere blessure van de schouder
 • Nekklachten
 • Spanningen of stress thuis of op het werk

Schouderpijn is na rug- en nekpijn de meest voorkomende klacht van het houdings- en bewegingsapparaat. 21% van de mensen heeft wel eens last van de schouder, daarvan heeft ruim 30% na een jaar nog steeds klachten en 50% van mensen met schouderklachten zoekt hiervoor ook hulp.

Is de schouderpijn ontstaan met een duidelijke oorzaak, zoals door stoten of verdraaien? Dan zijn de klachten vaak relatief snel weer over. Dat kan dan al na 1 of 2 weken over zijn. Schouderklachten die langzaam beginnen, kunnen langer duren en ook terugkomen. Van de 100 mensen die met schouderklachten naar de huisarts gaan, zijn er ongeveer 30 bij wie de schouderklachten na 6 weken over zijn.

In de meeste gevallen ontstaan schouderklachten door een overbelasting (geleidelijk of accuut), je hoeft met deze klachten niet meteen een huisarts te bezoeken. Wanneer je het volgende opmerkt, maar dan wel een afspraak:

 • Bij significant trauma
 • Recent onverklaard gewichtsverlies ( > 5 kg / maand)
 • Kanker in de voorgeschiedenis (vnl. in long, lever en pancreas)
 • Langdurig gebruik corticosteroïden
 • Progressieve pijn die niet bewegings-afhankelijk is
 • Pijn die ’s nachts blijft of zelfs erger wordt
 • Algehele malaise
 • Thoracale pijn
 • Progressieve (motorische) neurologische uitval
 • Uitgebreide neurologische symptomen
 • Last van misselijkheid/ duizeligheid
 • Heesheid, slik- of spraakproblemen.

De fysiotherapeut is specialist in aandoeningen aan het houding- of bewegingsapparaat. De schouder is hier onderdeel van, het is namelijk een gewricht met bijzonder veel bewegingsrichtingen. In verreweg de meeste gevallen zal oefentherapie hoofdbestanddeel van de behandeling zijn, dit om de verschillende spieren die het gewricht besturen goed te leren gebruiken. Een goed functionerende schouder maakt een rol-glijbeweging, wanneer iets in deze bewegingsvorm afwijkt, kan dat tot chronische klachten leiden. De oplossing is dus meestal gelegen in het goed leren bewegen.

In principe wordt behandeling alleen vergoed als je hiervoor een aanvullende verzekering hebt, echter zorgverzekeraars hanteren een lijst met chronische aandoeningen. Wanneer jouw aandoening op deze lijst voorkomt, geeft dat je vanaf de 21ste behandeling recht op vergoeding vanuit de basisverzekering (voor de eerste 20 behandelingen kan je je aanvullend verzekeren). In het geval van schouderklachten worden uit de basisverzekering vrijwel alleen klachten vergoed waar een operatie of breuk aan te pas gekomen is.