Last van onderbeenklachten?

Onderbeenklachten beslaan alle pijnklachten tussen de enkel en het kniegewricht. Dit soort klachten komt vaak voor bij sporten waarbij er veel gesprongen of gelopen moet worden. Denk hierbij aan volleyball, tennis, voetbal, basketball en hardlopen.

Het onderbeen bestaat uit het kuitbeen en het scheenbeen en zijn bekleed met een aantal grote spieren. Aan beide structuren kan schade ontstaan wat pijn oplevert.

Pijn in de onderbenen kan een beperking geven in het dagelijkse lopen, wat zeer vervelend kan zijn. Een aantal blessures ontstaat plotseling bij zware belasting, bijvoorbeeld een zweepslag. Enkele blessures ontstaan zeer geleidelijk aan, wat pas in een latere fase echt gaat beperken.

Onderbeenklachten l Oorzaak en behandeling l Deurne

Oorzaken onderbeenklachten

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Fysiotherapie bij onderbeenklachten

Het behandelen van jouw onderbeenklacht is afhankelijk van de oorzaak, hier is een gedegen onderzoek voor noodzakelijk. Het is in de meeste gevallen belangrijk om een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te creëren, provocerende bewegingen aanvankelijk te vermijden, mobiliteit, kracht en stabiliteit te vergroten en aandacht te besteden aan een optimale lichaamshouding. Bij de meeste bovenbeenklachten is het in beweging blijven het belangrijkste tijdens de behandeling. Blijf gedoseerd bewegen maar zorg ook voor voldoende rust na het bewegen. Wij gaan direct aan de slag met jouw blessure en zorgen voor de beste behandeling. Een afgestemd programma voor een goede en snelle revalidatie van jouw onderbeenklacht.

Behandelingen die vaak toegepast worden bij onderbeenklachten:

Heb je last van onderbeenklachten die niet uit zichzelf overgaan? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. Samen met jou bekijken we of er een behandeling nodig is en welke behandeling het best bij jou past.

Onze fysiotherapeuten met het aandachtsgebied onderbeenklachten

Persoonlijke fysiotherapie van hoge kwaliteit, effectieve behandelmethodes, goede zorgcontacten met alle verzekeraars én een hoge tevredenheid van patiënten, dat is Fysio Jansen in een notendop.

Heb je vragen over je onderbeenklachten? Joep en Joris helpen je graag.

Joep Munckhof Fysio Deurne

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.