Last van onderbeenklachten?

Onderbeenklachten beslaan alle pijnklachten tussen de enkel en het kniegewricht. Dit soort klachten komt vaak voor bij sporten waarbij er veel gesprongen of gelopen moet worden. Denk hierbij aan volleyball, tennis, voetbal, basketball en hardlopen.

Het onderbeen bestaat uit het kuitbeen en het scheenbeen en zijn bekleed met een aantal grote spieren. Aan beide structuren kan schade ontstaan wat pijn oplevert.

Pijn in de onderbenen kan een beperking geven in het dagelijkse lopen, wat zeer vervelend kan zijn. Een aantal blessures ontstaat plotseling bij zware belasting, bijvoorbeeld een zweepslag. Enkele blessures ontstaan zeer geleidelijk aan, wat pas in een latere fase echt gaat beperken.

Onderbeenklachten l Oorzaak en behandeling l Deurne

Oorzaken onderbeenklachten

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Fysiotherapie bij onderbeenklachten

Het behandelen van jouw onderbeenklacht is afhankelijk van de oorzaak, hier is een gedegen onderzoek voor noodzakelijk. Het is in de meeste gevallen belangrijk om een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te creëren, provocerende bewegingen aanvankelijk te vermijden, mobiliteit, kracht en stabiliteit te vergroten en aandacht te besteden aan een optimale lichaamshouding. Bij de meeste bovenbeenklachten is het in beweging blijven het belangrijkste tijdens de behandeling. Blijf gedoseerd bewegen maar zorg ook voor voldoende rust na het bewegen. Wij gaan direct aan de slag met jouw blessure en zorgen voor de beste behandeling. Een afgestemd programma voor een goede en snelle revalidatie van jouw onderbeenklacht.

Behandelingen die vaak toegepast worden bij onderbeenklachten:

Heb je last van onderbeenklachten die niet uit zichzelf overgaan? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. Samen met jou bekijken we of er een behandeling nodig is en welke behandeling het best bij jou past.

Onze fysiotherapeuten met het aandachtsgebied onderbeenklachten

Persoonlijke fysiotherapie van hoge kwaliteit, effectieve behandelmethodes, goede zorgcontacten met alle verzekeraars én een hoge tevredenheid van patiënten, dat is Fysio Jansen in een notendop.

Heb je vragen over je onderbeenklachten? Joep en Joris helpen je graag.

Joep Munckhof Fysio Deurne

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Veel gestelde vragen over onderbeenklachten

Je benen zijn lange ledematen, we delen ze daarom op in het boven- en onderbeen. Problemen in je onderbenen kunnen erg veel invloed hebben op je dagelijks functioneren omdat ze het lopen bemoeilijken. Klachten kunnen zich manifesteren als pijn en/of spierzwakte. Pijn in de onderbenen ontstaat meestal door overbelasting. Overbelasting is snel te verhelpen met rust, maar soms is er meer aan de hand. Maak een afspraak met de fysiotherapeut als je aanhoudende pijn in je onderbenen hebt of merkt dat je spieren niet zo sterk zijn als ze waren. Een snelle diagnose en behandeling van een onderliggend probleem kan de vooruitzichten op de lange termijn verbeteren. Sommige oorzaken van pijn in de benen zijn relatief gemakkelijk te behandelen.

Pijn in het onderbeen is vervelend, maar het kan meestal geen kwaad. Soms is er wel een ernstige oorzaak. Het is beter om tijdig een fysiotherapeut te consulteren dan te blijven rondlopen met de klachten. Door de juiste adviezen voorkom je dat jouw blessure zich uitbreidt.

In de meeste gevallen is het niet nodig om een arts te raadplegen bij onderbeenklachten, onderstaande zaken vormen hierop een uitzondering:

  • (Recent) trauma
  • Al langer bestaande (onverklaarde) koorts
  • Recent onverklaard gewichtsverlies ( > 5 kg / maand )
  • Langdurig gebruik corticosteroïden
  • Constante pijn die niet afneemt in rust of bij verandering van positie
  • Kanker in voorgeschiedenis
  • Algemeen onwelbevinden
  • Nachtelijke pijn (die aanhoudt als u van houding veranderd bent)
  • Uitgebreide neurologische tekenen en symptomen

In principe wordt behandeling alleen vergoed als je hiervoor een aanvullende verzekering hebt, echter zorgverzekeraars hanteren een lijst met chronische aandoeningen. Wanneer jouw aandoening op deze lijst voorkomt, geeft dat je vanaf de 21ste behandeling recht op vergoeding vanuit de basisverzekering (voor de eerste 20 behandelingen kan je je aanvullend verzekeren).