Last van hoofdpijn?

Hoofdpijn komt helaas veel voor. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, die hebben uiteenlopende verschijnselen en oorzaken. Om hoofdpijn te voorkomen, kun je proberen de oorzaken weg te nemen, maar dan moet je natuurlijk wel weten waar die ligt.

Verschijnselen en oorzaken van hoofdpijn 
Elk type hoofdpijn heeft zijn eigen verschijnselen en oorzaak. De belangrijkste kenmerken staan hieronder voor je op een rij.

Hoofdpijn Deurne Fysio Jansen

Migraine

Over de exacte oorzaak van migraine is nog maar weinig bekend. Wel is bekend dat een migraineaanval in gang wordt gezet door een ontregeling van het zenuwstelsel. Er ontstaat als het ware kortsluiting in de hersenen waardoor de bloedvaten in het hoofd eerst vernauwen en daarna sterk uitzetten.

Spanningshoofdpijn

De oorzaak van spanningshoofdpijn is niet bekend. Er bestaan veel, nog niet bewezen, theorieën. Een van die theorieën stelt dat deze hoofdpijn veroorzaakt wordt door een combinatie van pijn vanuit de nek en de aangezichtsspieren met een verlaagde pijndrempel in de hersenen.

Aangezichtspijn

Aangezichtspijn is pijn in het gezicht, tussen het voorhoofd en de kin, inclusief de oren. Acute aangezichtspijn treedt plotseling op, bijvoorbeeld bij tand- of kiesproblemen of bij een neusbijholte-ontsteking. Bij chronische aangezichtspijn komen de pijnscheuten langdurig en voortdurend terug.

Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is de meest pijnlijke vorm van hoofdpijn en komt meer bij mannen voor. De oorzaak van clusterhoofdpijn is ondanks veel medisch onderzoek niet bekend. Wel denkt men dat de tijden van de aanvallen iets te maken hebben met de biologische klok.

Chronisch dagelijkse hoofdpijn

Chronisch dagelijkse hoofdpijn is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende hoofdpijnsoorten. We spreken van chronisch dagelijkse hoofdpijn als je meer dan 15 dagen in de maand hoofdpijn hebt die met triptanen wordt bestreden.

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Behandeling van hoofdpijn

Wanneer de hoofdpijn vooral te maken heeft met een verkeerde houding of verkeerde bewegingen, dan zijn dit voor ons belangrijke aangrijpingspunten. Vaak is er een verkramping van de nek- en schouderspieren aanwezig. Het ontspannen van deze spieren is vaak moeilijk, waardoor de hoofdpijn soms lang aanhoudt. Wij passen massage en stretching toe om de doorbloeding te verbeteren en de spierspanning te verminderen. Wij kunnen je helpen met duidelijkheid over je hoofdpijnklachten en specifieke therapie!

Behandelingen die vaak toegepast worden bij hoofdpijnklachten:

Heb je last van hoofdpijnklachten die maar niet overgaan? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. Samen met jou bekijken we of er een behandeling nodig is en welke behandeling het best bij jou past. Iedereen wil toch actief en fit oud worden.

Wat je zelf kan doen bij hoofdpijn

In veel gevallen kunnen oefeningen zorgen voor klachtenreductie of voorkomen dat je opnieuw klachten krijgt. Let op! Het is mogelijk dat niet alle oefeningen voor jou of jouw aandoening aan te bevelen zijn. Zorgen oefeningen voor meer pijn die langdurig aanhoudt of ben je niet zeker over of je de oefeningen goed doet neem dan altijd contact op met je fysiotherapeut!

Onze fysiotherapeuten met het aandachtsgebied hoofdpijn

Persoonlijke fysiotherapie van hoge kwaliteit, effectieve behandelmethodes, goede zorgcontacten met alle verzekeraars én een hoge tevredenheid van patiënten, dat is Fysio Jansen in een notendop.

Heb je vragen over je hoofdpijn? Juul en Wout helpen je graag.

Wout van de Steeg - Fysiotherapeut Deurne - Fysio Deurne 1

Afspraak maken

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.