Last van voetklachten?

Voeten krijgen het leven lang de volle lading van het lichaamsgewicht te verduren. Hierbij ontstaan bij een grote groep mensen pijn aan de voeten. De voet krijgt niet altijd de aandacht die het verdient, en het kan forse beperkingen in lopen en het dagelijkse doen en laten geven.

Het voetgewricht lijkt op het oog een simpel gewricht, het is echter een complex netwerk van tientallen botten, spieren en kapsels. In totaal zitten er zelfs 26 botten die samenwerken om tot een mooie afwikkeling te komen.  Minieme afwijkingen kunnen op den duur grote gevolgen hebben. Er zijn veel oorzaken die tot voetpijn kunnen leiden, hieronder zijn enkele opgesomd waar je meer uitleg kunt vinden.

Voetklachten l Oorzaken en behandeling l Fysio Deurne

Oorzaken voetklachten

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Fysiotherapie bij voetklachten

Het behandelen van jouw voetklacht is afhankelijk van de oorzaak, hier is een gedegen onderzoek voor noodzakelijk. Het is in de meeste gevallen belangrijk om een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid te creëren, provocerende bewegingen aanvankelijk te vermijden, mobiliteit, kracht en stabiliteit te vergroten en aandacht te besteden aan een optimale lichaamshouding. Bij de meeste voetklachten is het in beweging blijven het belangrijkste tijdens de behandeling. Blijf gedoseerd bewegen maar zorg ook voor voldoende rust na het bewegen. Wij gaan direct aan de slag met jouw blessure en zorgen voor de beste behandeling. Een afgestemd programma voor een goede en snelle revalidatie van jouw voetklacht.

 

Behandelingen die vaak toegepast worden bij voetklachten:

Heb je last van voetklachten die niet uit zichzelf overgaan? Dan kunnen wij jou misschien verder helpen. Samen met jou bekijken we of er een behandeling nodig is en welke behandeling het best bij jou past.

Onze fysiotherapeuten met het aandachtsgebied voetklachten

Persoonlijke fysiotherapie van hoge kwaliteit, effectieve behandelmethodes, goede zorgcontacten met alle verzekeraars én een hoge tevredenheid van patiënten, dat is Fysio Jansen in een notendop.

Heb je vragen over je voetklachten? Joep en Joris helpen je graag.

Joep Munckhof Fysio Deurne

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.