Een leven lang actief en fit

Bewegen lijkt zo gewoon dat we ons er meestal niet eens van bewust zijn

Maar bij al die zo gewone bewegingenlopen, zitten, staan, liggen, springen, voorwerpen pakken en neerzetten enzovoortzijn ongelooflijk veel spieren, pezen, botten en gewrichten betrokken. Pas als er klachten zijn zoals een pijnlijke rug, stijve spieren of krakende gewrichten, komt dikwijls het besef hoe belangrijk het is gemakkelijk te kunnen bewegen. En de kans dat iemand in de loop van zijn leven met zulke klachten te maken krijgt is 80%. Voor ouderen is die kans vrij groot, maar ook relatief jonge mensen vertonen steeds vaker houdingen beweging problemen. Waarschijnlijk is dat ook het gevolg van de moderne levensstijl die zo vaak gepaard gaat met te weinig beweging, een verkeerd eetpatroon en te veel zitten in de auto, voor de tv en achter de computer.

In ons werk maken we van nabij mee wat het voor patiënten betekent om niet meer te beschikken over goed werkende ledematen of een pijnvrije rug bijvoorbeeld. Gelukkig zien we ook dat veel mensen met hulp van voedingsadviezen (diëtiste), gerichte oefeningen (fysiotherapeuten), handige hulpmiddelen, en of operaties steeds beter geholpen kunnen worden. Maar het belangrijkste positieve gegeven is toch dat mensen door een bewuste en gezonde levensstijl heel veel problemen zelf kunnen voorkomen, verlichten en zelfs bestrijden. Het bereikenen vasthouden van een gezondgewicht ishierbij een van de speerpunten. Maar ook een gevarieerd eetpatroon, een gezonde zithouding, voldoende lichaamsbeweging en het voorkomen van valpartijen dragen belangrijke steentjes bij.

Een leven lang actief en fit - Fysio Jansen te Deurne

Afspraak maken?

Indien u benieuwd bent naar de juiste voedingsadviezen voor u kunt u contact opnemen met Diëtistepraktijk Sleegers. De gezonde keuze ook de makkelijkste keuze te laten zijn, dat is haar doel.
Website: www.dietistenpraktijksleegers.nl
E-mail: info@dietistenpraktijksleegers.nl
Tel: 06 25 414 606