Last van Morton Neuroom?

Morton Neuroom l Oorzaak en behandeling l Deurne

Wat is een Morton’s neuroom?

Een Morton’s neuroom is een afknelling van een zenuw. In bijna alle gevallen gaat het om een gevoelszenuw tussen de 3e en de 4e teen, soms tussen de 2e en 3e teen en in zeldzame gevallen kan het voorkomen dat de zenuw tussen de drie tenen loopt. Deze klacht wordt vaker gezien bij vrouwen dan bij mannen.

Oorzaken van een Morton’s neuroom

Er wordt verondersteld dat de oorzaak ligt in het feit dat de zenuw tijdens het belasten klem kan komen te zitten tussen de tenen.  Dit kan gebeuren door het dragen van de strakke schoenen. Andere mogelijkheden zijn: 1) landen op de voorvoet bij het sporten 2) platvoeten, 3) doorgezakte voorvoet en 4) andere afwijkingen rondom de voet, zoals bijv. een hallux valgus & rigidus of kromme kleine tenen.

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Symptomen van een Morton’s neuroom

Men rapporteert met name pijnklachten, welke eerder schietend van aard zijn. De pijn bevind zich ter hoogte van de tenen. Tevens worden de pijnklachten omschreven als een zenuwpijn (brandend en scherp bijv.). Het gevoel van de tenen kan dof zijn. Ook is het goed mogelijk dat u iets hoort verschieten (klikkend geluid).

Wat kun je zelf doen bij deze klachten?

Overweeg om andere schoeisel te dragen, dat ruimte biedt voor de tenen. Het kan ook noodzakelijk zijn om een ondersteunende zool te dragen. Hiervoor kunt u het beste een afspraak maken bij de podotherapeut.

Fysiotherapie bij een Morton’s neuroom

Uw fysiotherapeut kan na aanleiding van het intake gesprek en het lichamelijk onderzoek in samenspraak met u bepalen wat de oorzaak van uw klachten zijn. Afhankelijk van de oorzaak wordt de therapie bepaald.
Indien u al erg lang deze klachten heeft en de fysiotherapie heeft geen effect, dan is een bezoek bij een specialist mogelijk noodzakelijk.

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Oefenruimte - Fysio Fitness - Fysiotherapie Deurne - Fysio Jansen