Last van hallux rigidus?

Wanneer we praten over een hallux rigidus dan hebben we het over een stijve grote teen. De grote teen voelt dan dus stijf en is niet bewegelijkheid. Het kan ook voorkomen dat de teen stijf en minder bewegelijk is. In dat geval praten we over een hallux limitus. Dit kan klachten geven. De klachten worden vaak gezien bij mensen vanaf de middelbare leeftijd.

Hallux rigidus l Oorzaak en behandeling l Deurne

Oorzaken van een hallux rigidus

Veelal is de oorzaak van een hallux rigidus slijtage van het gewricht. Dit kan verscheidene oorzaken hebben, bijvoorbeeld een blessure in het verleden, ontstekingen in het gewricht, een ongeluk of bijv. jicht.

Symptomen van een hallux rigidus

Een stijve en minder bewegelijke grote teen. Dit kan gepaard gaan met pijnklachten ter hoogte van het gewricht. Het is mogelijk dat er sprake is van een verdikking, zwelling of zelfs roodheid en warmte.

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Wat kun je zelf doen bij deze klachten?

Wij adviseren om zelf de teen te blijven bewegen. Denk hierbij aan het buigen en strekken van de teen, maar ook om rustig wat rondjes te draaien. Doe dit rustig aan en gun het tijd om tot een verandering te komen. De teen is in veel gevallen ook niet van de een op de andere dag stijf en beperkt geworden. Houd de omliggende gewrichten van de voet soepel en in beweging en probeer de grote teen te spreiden naar buiten toe.

Fysiotherapie bij een hallux rigidus

Na het intake gesprek en het lichamelijk onderzoek zal de fysiotherapeut samen u zijn bevindingen bespreken en een behandelplan voorstellen. In veel gevallen is dit gericht op het verminderen van de pijnklachten en verbeteren van de bewegelijkheid. Dit kan door mobiliserende technieken, oefentherapie en door u te voorzien van de nodige adviezen.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Revalidatie begeleiding Deurne bij herstel na COVID-19