Last van een Haglundse exostose?

Een Haglundse exostose is een botuitsteeksel aan de achterzijde van het hielbeen en is vernoemd naar de Patrick Haglund een Zweedse orthopeed. Het is mogelijk dat er tussen dit botuitsteeksel en de achillespees een slijmbeurs gaat vormen. Deze slijmbeurs kan op zijn beurt ook weer ontstoken raken.

Haglundse exostose l Fysio Jansen l Deurne

Oorzaken van een Haglundse exostose

De oorzaak van een Haglundse exostose is meestal een verhoogde druk op het hielbeen. Dit kan komen door het soort schoeisel dat gedragen wordt. Als gevolg hier van gaat het hielbeen meer bot aan maken. De ontstane slijmbeurs tussen deze exostose en de achillespees kan door de ontstane wrijving ontstoken raken.

Symptomen van een Haglundse exostose

– Harde en pijnlijke zwelling op de hak
– Deze zwelling kan warm aanvoelen en rood ogen
– Drukken op deze plek of door het dragen van oncomfortabele schoenen doet de klachten verergeren

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Wat kun je zelf doen bij deze klachten?

Het is belangrijk om de oorzaak van een Haglundse exostose weg te halen. Dit is vaak een overmatige druk op het hielbeen. Overweeg dus om ander schoeisel te dragen. Indien nodig kunnen er medicijnen genomen worden voor de ontstoken slijmbeurs.
Bij aanhoudende klachten kan het raadzaam zijn om uw fysiotherapeut of huisarts te raadplegen.

Fysiotherapie bij een Haglundse exostose

Uw fysiotherapeut zal inventariseren wat de oorzaken zijn van de (aanhoudende) klachten. Initieel zal geprobeerd worden om de klachten te verminderen met een conservatief beleid. Hierbij valt te denken aan adviezen, oefeningen en eventueel een samenwerking met de podotherapeut. Mocht het conservatief beleid geen verbetering in de klachten opbrengen dan zal een terugverwijzing naar de huisarts noodzakelijk zijn. In dat geval kan het zo zijn dat u terecht komt bij een orthopeed.

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Oefenruimte - Fysio Fitness - Fysio Deurne - Fysio Jansen