Een enkelfractuur opgelopen?

Enkelfractuur is een medische term die gebruikt wordt om te omschrijven dat er een breuk is in een of meerdere botten die het enkelgewricht omvatten. De enkel wordt gevormd door drie botten: het scheenbeen, het kuitbeen en het sprongbeen. In veel gevallen is alleen het kuitbeen gebroken, maar combinaties van breuken worden vaak gezien in ernstigere gevallen. Men maakt onderscheid in stabiele en instabiele breuken. Bij stabiele breuken wordt vaak een conservatief behandeltraject ingezet, waarbij er gebruikt gemaakt wordt van bijv. gips of een orthese. Bij instabiele breuken zal een operatie noodzakelijk zijn.

Oorzaken van een enkelfractuur

De oorzaak van een enkelfractuur is vaak een (sport)ongeval of een trauma. Het kan voorkomen dat u dit voelt of hoort breken.

Enkelfractuur l Symptomen en fysiotherapie l Deurne

Symptomen van een enkelfractuur

Een enkelfractuur gaat vaak gepaard met hevige pijn rondom de enkel. Er is sprake van drukpijn en zwelling. In veel gevallen bent u niet meer in staat om de enkel te belasten en is het bewegen van de enkel moeilijk. In ernstigere gevallen kan het zo zijn dat op het oog een zichtbare afwijking van de enkel is, zoals bijvoorbeeld bij een open breuk.

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Wat kun je zelf doen na een enkelfractuur?

Het is belangrijkom de adviezen van uw behandeld arts en eventueel fysiotherapeut (na verwijzing van arts of specialist) op te volgen.

Fysiotherapie na een enkelfractuur

Voor ieder individu die een enkelfractuur heeft doorgemaakt zal het afhankelijk zijn om wat voor breuk het ging en hoe deze behandeld is. In samenspraak met u worden er doelstellingen vastgesteld. Om u te ondersteunen bij het behalen van deze doelstellingen zal uw behandelend fysiotherapeut verscheidene technieken inzetten. Deze technieken kunnen zich bijvoorbeeld richten op het verbeteren van de bewegelijkheid van het gewricht, het versterken van de spieren en stabiliteit van het gewricht.
Onze fysiotherapeuten kiezen voor een persoonlijke en individuele aanpak.

Onze fysiotherapeuten met het aandachtsgebied enkelfractuur

Persoonlijke fysiotherapie van hoge kwaliteit, effectieve behandelmethodes, goede zorgcontacten met alle verzekeraars én een hoge tevredenheid van patiënten, dat is Fysio Jansen in een notendop.

Heb je vragen over je enkelfractuur? Joep en Joris helpen je graag.

Joep Munckhof Fysio Deurne

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.