Een super aantrekkelijk beweegdoel

In een eerder artikel hebben we het uitgebreid gehad over het stellen van doelen en het belang daarvan. Hoe concreter het doel, des te meer kans dat het doel ook gehaald gaat worden.

Maar….. is het doel zelf ook aantrekkelijk voor u? Wellicht tijd om het wat bij te stellen, waardoor u het nog beter kunt volhouden… of het zelfs prettig gaat vinden om aan te werken.

Ik vind het zelf lastig om beweegdoelen te stellen. Soms deed ik het wel en besloot ik dat ik wilde trainen om bijvoorbeeld 5 kilometer te kunnen rennen. Maar eigenlijk dacht ik dat ik dat nooit zou kunnen. Het leek me ook helemaal niet leuk…. Niet echt een aantrekkelijk doel dus. Het gevolg was dat ik na twee keer weer stopte met hardlopen.

Beweegdoel

Sommige mensen kunnen precies vertellen wat hun beweegdoel is. Ze hebben geleerd om te werken met doelen die aan allerlei voorwaarden voldoen. De doelen zijn goed meetbaar en gebonden aan een bepaalde tijd. Jammer genoeg is zo’n doel niet voor iedereen erg aantrekkelijk.

“Ik wil over 3 maanden 5 kilometer hard kunnen lopen”. “Vanaf maandag ga ik 3 keer per week naar de sportschool”. “Dit jaar moet ik echt meer bewegen”. Krijgt u  door deze uitspraken direct zo’n zin om te beginnen? Wellicht niet.

Wil je een afspraak inplannen?
Benieuwd naar onze tarieven?
Wie vergoedt wat?

Aantrekkelijk doel

Een doel mag best een beetje aantrekkelijk zijn! Wat wilt u nu echt graag bereiken?

Wilt u het gevoel hebben dat u de wereld aankunt?
Wilt u met uw kinderen kunnen blijven stoeien?
Wilt u zich energiek en blij voelen?
Wilt u er beter uitzien?
Wilt u gezond blijven?
Wilt u een stralende huid?
Wit u het goede voorbeeld zijn voor uw kinderen?
Wilt u ontspannen door het leven gaan?
Wilt u meer van de natuur genieten?

Motivatie

Het motiveert veel meer om u voor te stellen dat u dit doel al hebt bereikt. Stel dat u 6 kilo wilt afvallen. Hoe voel u zich dan? Wat zeggen mensen tegen u? Wat zegt u tegen uzelf? Wat ziet u in de spiegel? Hoe verandert uw leven dan?

Méér bewegen

Méér bewegen is niet uw belangrijkste doel. Het is waarschijnlijk wel het beste, goedkoopste en eenvoudigste middel om uw echte doel te bereiken.

Wat is uw superaantrekkelijke beweegdoel?

En nu jij!

  • Schrijf op wat uw werkelijke doel is.
  • Stel uzelf de vraag: Waarom wil ik dit bereiken? Wat gebeurt er als ik dit doel heb bereikt?
  • Misschien komt u nu op een heel ander, achterliggend doel uit. Schrijf dit ook op!
  • Eventueel kunt u nog een keer de waarom-vraag stellen.
  • Schrijf op wat uw superaantrekkelijke doel is en noteer het op een plek waar u het vaak ziet!