Fysiotherapie

De geriatrie fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en mensen die vanwege hun leeftijd te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in de preventie van klachten.

Wat is geriatrie fysiotherapie?

Definitie: De geriatrie fysiotherapeut draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van kwetsbare ouderen, cliënten met een hoge biologische leeftijd en complexe gezondheidsproblematiek veelal met een atypische en onduidelijke presentatie

Mooi zo’n definitie, maar wat houdt dat in?

Een geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de problematiek rond de ouder wordende mens. Juist in de thuissituatie is het hebben van lichamelijke- en/of geestelijke beperkingen een verstorende factor. De begeleiding in deze gevallen van cliënt, mantelzorg en familie is dan ook een van de taken van de geriatrie fysiotherapeut. In de 1e lijn houdt de geriatrische behandeling ook vaak een beoordeling van de thuis- en woonsituatie in.

Waarvoor kun je terecht bij de geriatrie fysiotherapeut

  • Ziektebeelden: longaandoeningen, hart en vaatlijden, claudicatio intermittens, operaties, neurologische aandoeningen (zoals een beroerte, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose) en orthopedische aandoeningen (reuma, uitgebreide artrose, osteoporose, amputaties). Maar ook bij vragen over de ziekte van Alzheimer.
  • Deskundig advies met betrekking tot tiltechnieken en aanpassingen van de leefomgeving. Advies uitbrengen ten aanzien van loophulpmiddelen en andere thuiszorghulpmiddelen.
  • Consultaanvragen betreffende (mobiliteit)problemen thuis of in het verzorgingshuis.
  • Valpreventie en valtrainingen
  • Mantelzorgproblematiek

De geriatrie fysiotherapie behandeling

De behandeling bestaat meestal uit oefentherapie. Deze oefentherapie heeft doorgaans meerdere doelen:

  • Het verminderen van klachten
  • Het vertragen en/of voorkomen van achteruitgang
  • Het in stand houden en/of bevorderen van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
David Jansen Fysiotherapie Deurne Fysio

Preventie
Ook voor de preventie van klachten kunt u bij de geriatriefysiotherapeut terecht. Door op de juiste manier te bewegen, werkt u samen aan een goede conditie.

In de praktijk en/of aan huis
Omdat het voor ouderen lastig kan zijn om naar de praktijk te komen, kan onze geriatriefysiotherapeut indien nodig ook bij u thuis voor behandeling zorgen.

Samenwerking
We adviseren en begeleiden ook gezinsleden en mantelzorgers. Daarnaast werken we samen met andere hulpverleners, zoals de huisarts en de ergotherapeut. Zo weet u zeker dat u in goede handen bent.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493 – 242121 of stuur een e-mail naar info@fysiopraktijkjansen.nl.

Oefenruimte - Fysio Fitness - Fysiotherapie Deurne - Fysio Jansen